Bersama selepas bersalin

Luka dah sembuh pada hari ke30 .. lpstu masa hari ke 81 suami minta untuk brsama,dah tolak sbb masih trauma tapi suami terus memujuk...keadaan miss v masih kering sbb trauma,jdi ada sedikit paksaan..lpstu masa nk cuci miss v bile kena air pedih sikit,sy igt sbb melecet.. Besok nye nk kencing pedih lgi,sy tgok pakai cermin,ade mcm luke n merah di kawasan yg sy tunjuk tu di anak panah(cantuman luke bersalin haritu) sgt pedih bile kena kencing + air paip...tu trkoyak ke? Luke jahitan haritu xde laa sakit mcm tu... Sy nk tnye ade ubat ke yg boleh kite sapu untuk hilgkn pedih + cptkn baik kawasan tu? Atau cucian ke yg boleh reda kann pedih

Bersama selepas bersalin
9 Balas

Buat air garam letak dalam besen . Then duduk laa dekat dalam rendaman air garam tu .