36weeks preggy

Lg 4 mggu due. Sy ad rasa perut ngeras pstu sakit d ari2 tp xda la kerap sgt . Jarang2 je sakit. Bby gerak ok, ckup 10 , tp xda la seaktif msa 28 ke 30 week . Bby gerak rasa mcm slow je . Mcm dy tgh menggeliat gituu . Normal ke ? Xda pengalaman. Risau dok mikir psal bby . #firstpreggy

2 Balas

Puan boleh baca topik Braxton Hicks contraction a.k.a false contraction. Its just a training before facing a real one. Lagi 1, memang tak rasa aktif sangat baby gerak, as space getting smaller. Baby susah nak gerak. Thats why kalau rasa baby kurang gerak should seek for advices di KK atau Hosp.

Yup sy pn skrng alami perkara yg sma..Risau jugk baby tk aktif..Tapi tu normal sis,selagi tkde kluar darah n baby gerak okay dh ckup 😊..Klau sis risau boleh refer hosptl untk checkup