Saya dah lewat period 3hari.. belum cek upt lagi.. takut berharap lebih.. sy ttc 2tahun 2bulan..

Lewat period..

1 Balas

It's ok. Nak rasa ok, buat test lps 2 minggu dr tarikh haid. Doa tawakkal, redha juga ya. Elakkan stress. Mudahan Allah kurniakan zuriat yg baik buat puan , sesungguhnya Allah Maha Mendengar doa. Saya nak kongsikan pengalaman saya. Semasa kami serius TTC pd tahun ke-4 perkahwinan, kami amalkan istighfar lebih drpd biasa, sedekah terutama kpd keluarga , dan saya baca Al Quran dan tafsirannya. Saya suka baca kisah Nabi Zakaria yg tua berhajat nak anak dlm surah Ali Imran. Dia amalkan doa ada dlm surah tu, dan Allah jawab doanya dan beritahunya akan dikurniakan anak. Nabi Zakaria tanya, apa tandanya, jangan bercakap dlm 3 hari 3 malam. Saya lewat haid 3 hari, saya senyap je w.pun instinct teruja kata hamil. Pujuk diri relax dan sabar , banyak doa mcm nabi zakaria. Hari ke4 lewat haid, ajak suami beli upt, terus cek upt tengahari , tak sabar kan. +ve. Esok pg buat lg sblm subuh , +ve. Petang tu lps ofc hour terus ke klinik buat pengesahan awal kehamilan. Rezki nmpk kantung di awal kehamilan 4w. Elakkan stres, didik diri tenang