Waktu sesuai cek upt...

Hai..sy dh 2 hari lewat period..dh blh ke cek upt..?? Bkn ape...tkut kecewe.. Sy dh 7thn ttc... ##firstmom #ingintahu

10 Balas

slme ni period sy on time.. tiba2 bulan tu lewat 5hri .. check upt neg-.. kecewa tu biase lah.. spe je xkecewa walaupun bru ttc 2thn7bln .. tp bln seterusnya tu lewat lagi sy dh mls cek sbb tkut kecewa.. smpai 10hari eh lame sgt ni.. tekak pun craving lain mcm.. cek upt alhamdulillah bru ade rezeki.. lg brtmbh happy bila bff sy yg ttc 7thn pun preggy sama jugak ☺excited nak brsalin sama2.. insyaAllah Allah akn ganti rasa kecewa awk dgn berita baik.. sy doakan awk dimurahkan rezeki dan ditiupkan malaikat kecil dlm rahim awk.. doakan kami selamat bersalin ye..

Better tggu je lg 2minggu sis.. bukan pe.. pengalaman sy sndiri.. kdg bila kt google or tya kawan mmg ada yg da detect bila lewat sehari or dua.. tp ada setengah org.. lbih dr 2minggu br detect.. Mcm sy sndiri masa period teratur, seminggu lebih br nmpk tu pun samar… berulang cek br dpt line terang… thun ni pulak period x teratur lepas gugur, sy miss period sebulan 2minggu cek alhamdulillah naik double line tp xterang sgt… tp nmpk la.. Moga tahun ni ada rezeki sis ye.. inshaa Allah.. sy doakan

kalau jenis period yg teratur boleh je nak check upt. pakai yg jenis high sensitivity. kena juga check if awak nk kn kepastian. lumrah mmg kita akan rasa kecewa. semoga ada berita gembira buat awak dan husband🌻. semoga allah tiupkan malaikat kecil dlm rahim awak

8mo ago

boleh cuba pakai dipp&tell atau pon digital cb😊

Hai, kalau macam saya cek awal memang tak nampak. Dah delay 2 minggu nak masuk minggu ke 3 baru nampak double line tu. Cuma awal awal tu just jaga diri and jangan lasak lasak even belum tahu result upt.

saya haritu 4 hari lewat.. check UPT tgk negative 😅 Regular period. Tapi next month tu saya lewat jugak.. dh 6 hari lewat baru saya check.. and positive. Dh selamat bersalin dh pun.

klu sye, sye ske check lps smggu lewat.. klu double line memg terg.. sbb lewat 2 hri klu preggy msih bru lg, tkot line samar2 nant knfius plak.. kne repeat lg

paling² lewat 5/6 hari baru cek.. kalau tak nak kecewaa. awal² sgt dh cek tu yg buat kecewa. sy doakan ada rezeki sis

Tunggu seminggu- dua lewat baru check lagi sis

sy tggu 2weeks baru check upt..

check after 1 week sis.