Saje nk cite, kelakar tapi tak lawak huhu

Lepas seminggu lahir, sy cukur kepala baby. Esoknya bru perasan ada merah dekat tengah kepala.. maybe sbb baru cukur kot sekeliling tanda merah tu berkuping sikit. So bila pegi KK kt kampung doktor pn mcm confuse jgk apa bendanya tp last2 conclude jangkitan kulat. Dibaginya ubat, n dia cakap next checkup kalau x hilang lg kne refer hospital. Bila next checkup tu, masatu kire dah sebulan dh la, sy lgsung tak mention pun kt doktor n dia pn x de tanya dh. Fast forward, sy keep on sapu ubat wicis kdg2 lupa je.. tiba la checkup 2 bulan, sy pegi dkat swasta n jumpa pakar kanak2. Sy x mention jugak psl merah kt kepala baby tu, dia yg check2 then bgitahu sy atas kepala ni tanda lahir. Lahhh rupanya.. sy ckp patutlah sapu ubat tak hilang2 pun. Adeh laa.. doktor pn tunjuk la dia tekan area tu pastu jd merah (darah), so mmg itu tanda lahir lah cite dia. Sy bgtau dlu doktor kk ckp jangkitan kulat. Terus dia kata mungkin dia bukan pakar kanak2. Ooo ok. Xtau lah nk gelak pun ye tp aduhai lama betul baru tahu tanda lahir mcm tu 😂😅

7 Balas

Sebab tu saya tak bawak anak saya pergi KK huhu. Rata2 general health doctor. Apa2 saya akan rujuk dengan paediatrician terus.

1mo ago

Sama. Saya pun bersalin hospital swasta sis tapi saya tak pergi checkup KK. Saya bagitahu pihak KK, anak saya dah ada scheduled appointment dengan paediatrician dia sendiri. Hari pertama yang nurse datang tu, saya tanya kenapa datang rumah sedangkan saya bersalin swasta. Jawapan mereka sama macam yang awak dapat. Saya pun okay tapi saya terus cakap saya tak nak checkup KK. Tak perlu datang lepas ni sebab saya nak pergi rumah parents. Nurse pun okay hehe

nasib pergi swasta takut sampai ke besar la mak nya sapu ubat kat kepala anaknya 🤣🤣 hihi gurau jee

1mo ago

Haha itula tuu.. x terfikir pulak tanda lahir sbb da ada tanda dkat atas belakang. Banyak nau tanda lahir nye 😂

saya bakal jadi ibu,pertama kalinya,bagus posting macam ni,menambah ilmu,tq sis...

1mo ago

Congratz sis.. sama sy first mom juga. InsyaAllah best sgt bila dh jadi ibu hehe. Sy pun masih byk lg tgh belajar ❤️

hemajoma ke sis sbb adeq sy pun ad hemajoma dkt leher da mcm lovebite da🤣

1mo ago

Ala x tau apa namanya 😅. Doktor just ckp tanda lahir. Mak sy pulak ckp org dlu panggil tanda burma

mcm ank sulung sy..ad merah kat kepala 😂mmg tu tanda lahir hahaha

sama jgk. lepas cukur baru nmpk.

tu kadang malas nak pergi kk