HI.. mummy

Lepas pantang bersalin czer boleh minum 100 plus.. Lagi Air sejuk kah?pasal teringat sangat minum sejuk dengan cuaca panas pull macam nih ???

21 Balas

Saya dulu bersalin czer... memang tak merasa minum air sejuk dalam pantang... tengok dari jauh je... ibu saya tak bagi langsung minum air sejuk....huhu sedih

czer boleh kot minum ais kalau nak rasa 1-2 teguk...tapi better jangan lah minum ais... orang kata nanti badan masuk angin so effect ke badan la apa

Boleh ke czer minum ais? jangan lah sis...takut nanti masuk angin sengal sengal badan bisa-bisa... tahan sikit je lepas pantang boleh minum dah

Orang cakap ibu berpantang tak boleh minum ais sbb takut masuk angin... tapi tak sure lah kesahihan dia... kalau boleh better elakkan jela

Hi.. saya rasa kalau bersalin czer tak boleh minum air... sama je macm yang lahir normal... dua-dua better elakkan minum ais kalau tengah pantang

Rasanya untuk ibu pantang boleh minum air sejuk but kuantiti yang sikit and jangan selalu sangat...minum buat lepas nak rasa je

Xtau lah dia kalau czer boleh minum air ke tak.. saya bersalin normal pun dalam pantang tak boleh minum ais apa lagi czer ni

kalau ikut orang tua-tua.. ibu yang berpantang tak boleh minum ais... tak kira lah lahir normal or cser dua-dua tak boleh..

Kalau minum air sejuk dalam pantang boleh rasanya.. but if minum air yang ada ais tu tak pasti boleh ke tak..

Awal pantang jangan lah kot... kalau dah masuk hari ke 20 lebih camtu boleh lah nak minum air sejuk sikit...