HI.. mummy

Lepas pantang bersalin czer boleh minum 100 plus.. Lagi Air sejuk kah?pasal teringat sangat minum sejuk dengan cuaca panas pull macam nih ???

21 Balas

Saya bersalin czer, and cukup seminggu saya dah minum je ais sekali aiskrim saya bedal.. tapi jgn lh ikut saya sebab lain orang lain badan dia.. yang tak tahan tak tahulah jadi apa. Cuma saya ni berani terlebih semua bedal.. belum habis pantang pon dah bedal laksa dengan cendol. JANGAN TIRU AKSI INI😅😅

kakak saye minum air gas sarsi .. untk rengat .. dua2 anak die minum 😂 Kelua ketulan2 .. Kalau ais tu xthu la .. mcm saye ni x beranak pn mmg dari ank dare angin bdn😂 Jadi saye bole jela kot minum air masak dlm peti ais tu ..

Pantang ais untuk czer dgan yang normal dua dua sama je. Better jgan lah. Kita nak pakai badan lama kan better tahan sikit sis. Pantang biar betul-betul, pantang ais untuk czer ke normal biar pantang betul-betul ya sis

Sebenarnya saya dulu minum air sejuk dalam pantang haha. Tapi tak byak lah. seminggu dua kali, seteguk dua je minum air sejuk dalam pantang that time. Alhamdulillah okay tak bentan apa semua

Sebenarnya tak boleh minum air sejuk dalam pantang. Sebab takut badan masuk angin nanti bisa-bisa sis. Kalau boleh elak kan sis minum air sejuk dalam pantang ni, habis nanti minumlah byak byak hehe

Tak boleh sis....... Tahan dulu... Lebih lama kita tak minum air sejuk, lebih baik untuk badan kita nanti tua... Mula2 mmg ok, tapi kalau umur dah meningkat ada effect nya nanti...

Jangan sis. Czer boleh minum ais ke? Ish risau saya dgar takut badan makin sakit sakit nanti. Tak czer pon takut nak minum ais. Lagikan tanya yang czer boleh minum ais ke tak.

Kalau berpantang lepas czer saya dulu mak tak bagi minum ais.. dia kata senang masuk angin nanti... but tak sure lah betul ke tak..saya ikut je.. tak ikut nanti kena bebel

Orang moden skrg byak kata ibu berpantang boleh minum air sejuk. Tapi kalau orang dulu-dulu orang tua-tua pantang lah dgar ibu berpantang boleh minum air sejuk ni hehe

Uish ni kalau orang-orang tua dengar ni mau kena marah...minum air sejuk dalam pantang mmg tak boleh kalau diorang ni... dengar je la diorang punya nasihat.. hahaha