sy bru lps ceaser.. so nk pantang jauh..dari kl ke terengganu.. apakah tips utk elak luka tbuka...

apakah risiko..dan petua utk elak dr tbuka jahitan

2 Balas

banyakkan rehat. jangan banyak berjalan kalau perlu berjalan perlahan lahan. pastikan tmpt.ceaser selalu kering. sapu dengan air garam setiap.kali lepas mandi@basah tmpt ceaser. saya anak.first ceaser..dalam.pantang saya selalu sapu sabun putik telaga dara jrm setiap.kali.mandi. di tmpt ceaser..bg cepat tutup.semula. lepas habis pantang.saya mnum.mustanir jrm bg luka dalam.cepat sembuh..kalau.anak.xde.kuning boleh amal dalam. pantang.lg.cpt.sembuh. insyaaAllah. tahniah puan.

lepas mandi make sure tmpt luka lap dengan kain kering. Atau guna hair dryer. Lepas tu klau blh jgn letak apa2 kat tmpt luka. Nie nasihat dari doctor pakar saya. alhamdulilah luka saya elok. Pastu bykkan mkn limau sunkist yer tul baikkan luka di dalam. Jgn minum air gamat atau pati ikan haruan nanti blh buat luka kat dalam lambat baik dan kulit pun tak cantik. tips nie smua dari mak saya n doktor yg merawat saya.