Jahitan luka bersalin

Lepas bersalin#seriusnanya #pleasehelp anak dh masuk 10bulan. Tiba2 pg td rasa pedih bahagian faraj.. Rupa2 isi faraj tkeluar.. Seakan2 luka tbuka balik.. Tp buang air kecil tidak pedih.. Skrg pun dh ok.. Cuma isi msh tkeluar.. Adakah normal atau sebaliknya? Anak pertama.. Kelahiran pertama.. Taktahu nak buat apa..

13 Balas

sy tiada lgi pengalaman tu. tp ibu sy time bersalinkan adik sy no 2 dia ckp doctor praktikal yg jahit bawah, lepastu mmg ibu ada sikit daging terkeluar. tp ibu sy biarkan sampai la bersalin adik sy yg ketiga. sy yg dgr pun seram. apa pun baik sis refer pada doctor.

Ngilu baca , better g kk dulu cek cpt sikit , kalau teruk nnt diorang refer hosp , saya masa ank 1st pun pedih2 jga tpi time tu anak 2bulan mcm tu saya kena bnyk jalan utk siapkan kerja Cek ok , sbb saya jahit tak bnyk

mungkin dalam tempoh luka pulih haritu, ada benang yg tertetas dan puan tak perasan...puan ke hospital semula utk cek ya

isi faraj terkeluar tu mcm mana? terbaca tetiba rase ngilu dn sakit plk kt bawah..

mungkin rahim awak jatuh tuu. prolapse tak silap. pergi jumpa doktor yaa

Tak normal sis. Better jumpa dr. Takut infection nnti

Tak pernah alami. Better jumpa dr terus

isi faraj xpatut tkeluar..baik g cek

Tak normal.. baik sis refer doctor

mcm mne rupa isi tkeluar tu sis?