Hai sy nk tny ada tkk spa2 kat sini on duphaston&aspirin sbb sblm n penah keguguran.doktor suruh mkn

Lepas makan tu ada kluar sikit2 brown sport.. risau pulak..side effect ubat ke apa ya..

3 Balas

Fungsi dusphaton tu utk elakkan contraction berlaku waktu mngandung. Kalau berlaku contraction boleh sebab kan keguguran. Saya dah gugur dua kali, dua dua berlaku spotting dan akhirnya gugur, sekarang pregnant ketiga, doc bagi dusphaton dan aspirin alhamdulillah takde pendarahn. Sekarang dh 10 minggu. Septutnya ubat tu untuk halang pendarahn bukan buat jdi pendarahan ya. Kalau keluar darah selalunya doctor akan tmbh lg dose dusphaton tu. Nasihat saya makan lah ikut nasihat doctor. Kalau tak pasti , tnya doctor semula.

Saya before this gugur 2 kali. Kali ni ikhtiar makan duphaston dari 4 weeks alhamdulillah skrg dah nk masuk 12 weeks. Kandungan menjadi setakat ni. Penah keluat brown spot 1 kali terus makan 4 biji on the spot. Pastu check klinik semuanya okay. So teruskan makan duphaston tu ☺️ kalau awk ada keluar brown spot tu pegi check klinik terus ya ambil advice doktor

same mcm sye...sye pon pernah gugur.tpi kali nie pregnant keluar drh juga tpi sikit je,mse awal² pregnant..doc bg juga sye mkn duphaston,.tpi sye xmkn...alhamdulillah,drh stop.sye pon dh refer doc.doc ckp,kalau x keluar drh lg,xperlu mkn.padahal,sye xmkn pon.sbb sye rse,sye gugur dulu mkn duphaston la drh makin byk smpai lah sye gugur.