Normal x..

Lepas makan, sejam dua cmtu.. Cnfirm lapar balik.. Smpi pedih hulu hati.. Rasa kena gastrik.. Nak makan.. Tp xtahu nk makan apa.. Kdg2 lpar tp sbenar nya xda slera.. Tapi skli dpt makan, dua pnggan pun rasa mcm msh lpr je perut ni.. Normal x. Trimester pertama❤️🤔 Mual2 ada.. Tp xteruk sbb msh dpt kawal... Cuma perut kerap sakit2 mncucuk.. Sngugut rsa nk period#ingintahu

5 Balas

Saya kena gerd time pregnant ni. Doctor nasihatkan untuk makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sikit. Jangan makan full pinggan ke dua tiga pinggan ke. Makan suku2 je tapi makan dengan kerap.

2y ago

Kalau gastric dia inflammation perut, gerd ni dia irritation / acid reflux dekat esophagus

Normal. Asid reflux tu. Makan kerap tapi dgn kuantiti sedikit. Jangan makan pedas, kaffein, bergas dan berasid.. Kalau nak makan sekadar perlu je.

Normal tu.. Biasalaa bila mengandung ni mcm2 kita rasa

Kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit 😁

normal