UPT

Last wed was my first time buat upt since time tu da 12hari lewat period. The result is positive! I'm so happy but someone advice me buat upt berulang kali. Adakah perlu??

10 Balas

Repeat utk cek line makin terang ke x. Sepatutnya makin terang. Pengalaman sy line makin kabur then 7days after turun darah period cm biasa. Klu gi scan skrg pn myb xnmpk lg. So monitor dlu guna upt.

Blh pg scan. Atleast blh kesan kantung bayi. Klu x nmpk pun, doc akan suruh repeat scan smpai nmpk. X pyh membazir beli UPT tu. Ni dh 12hari lewat, +ve la tu.. Tahniah!

5y ago

Oo ok. Terima kasih😊

Kalau positif line samar2 memang kena repeat test. Sebab boleh jadi chemical pregnancy kalau line samar

Boleh jer nk buat lagi pn mommy...tp klu nk confirm lgi mommy boleh p klinik cek dh brape week...

Boleh je. Why not you pergi klinik je n buat UPT di situ je? Tahniah btw 😁😁❤️

Tak perlu sis.. nk lagi cnfrm pergi kk.. minta cheak..buat buku terus..

Sy repeat sampai 6x.. Then lepas tu baru g scan..hehe

Tak. Klu dh positif, blh pg scan di klinik.

p klnk scan tuk kepastian..

boleh p klinik sis..