JAUNDIS / KUNING petikan dr FB Dr Erna Nadia

LAST PART Ok, boleh faham kan setakat ini? Jadi, apakah cara untuk menurunkan kuning bayi? Bagi dia susu badan dengan kerap. Ingat, susu badan adalah susu terbaik di dunia dan tidak ada yang boleh meniru kandungannya. Namun, jika anda berasa susah sangat takada susu badan, tak perlu stress ( nanti susu badan makin drop dan anda boleh meroyan), anda bagilah susu formula pada bayi. BIG NO TO AIR MASAK BIG NO TO SUSU KAMBING BIG NO TO MADU BIG NO TO SUPPLEMEN DAN JUS MERAPU BIG NO TO AIR ANGGUR,AIR SIRAP,AIR CARLSBERG AND BIG NO TO MANDIKAN BAYI DENGAN AIR SIRAP ATAU AIR DAUN INAI ATAU AIR SIRIH YADA YADA YADA. Cukup susu sahaja kepada bayi, supaya bayi kerap kencing dan berak. Ingat, kuning keluar melalui najis. So, tak perlulah beli bengkung merapu, panty liner merapu, lampu merapu untuk bayi anda. Jauhi amalan merapu dan sila jangan membazir duit anda yang banyak sangat tu,ok?✌️ Dan tolonglah jangan jemur bayi anda di bawah terik matahari. Nota kaki : Pakaian berwarna kuning TIDAK mempengaruhi tahap jaundis bayi anda. Tak ada istilah aura aura. Dr. Erna Nadia Baca dan faham ilmu & fakta bukan keluar petua merapu tak tentu hala?

6 Balas

Mse bby kuning 1w lps lhir..mcm2 sruh mndy air kning tu bli kt kdai ubt,bg anggur hitam pe la..bukn turun kuning ny..last2 sy try mndykn pkok dukung anak..alhmdulillah turun 2mgu sy xmkn lgsug knyit,halia,pilis

Tringt kat laki aku dlu smpai dia mara sy sbb pakaikn baby kmi baju kuning.. Time tu rasa nk hantak ja kepala dia p dinding sbb trlmpau budu 😂

Cmna nk copy

thx for sharing :)

5y ago

no biggie Mommy😊😊

Agree!

Noted