bimbang, risau, kemurungan

Last check up aritu misi ukur tinggi perot, misi kata kecilnya btl ka tarikh period yg dibagi tu!!! - tarikh period sy mmg regular & sy mmg catit dlm calender period Lps tu misi try dgr fetal heart rate, tp xdpt detect... Then misi kata kita scan tgk la arini... Tup2 xjd sb due scan dktr bg 2mggu lg... Hurmmm... Sy risau akan kandungan sy... Baby bump pn masih xberapa nmpk... Nak scan klinik swasta plk mahal... Hurmmmm Skrg 17weeks... Ada tak ibu2 alami mcm sy... Share sikit kot2 blh bg smgt dkt sy...

33 Balas

Saya pulak late booker. Buka buku lambat. Kandungan 6/7 bulan baru buka buku and time tu masuk bulan 7 dah last period bulan 1. Bila doktor tanya bila last period saya bagi la tarikh terus terbeliak mata dia tanya betul ke kenapa baru nak buka buku apa semua pastu kena bebel la buka buku lambat 😂 and doktor tengok perut pun takde tu yang terkejut beruk kot 😂 now alhamdulillah dah 9months tengah tunggu due tapi tula baby takde tanda nak keluar awal huhu.

5y ago

Terima kasihh ❤ haih tulaaa 😅

Normal sis.jangan risau.kdg2 priod dengan weeks pregnancy xsama tu.ikut trikh scan je.17 weeks baby masih kcik sis.sebesar kacang je.masok 25weeks keatas Bru nmpak baby bump.saya Masok 7 bulan Bru nmpak baby bump.tpi itupun sdara Mara kata xmcm preggy.nurse Pon penah tegur prut saya Masa buat ukuran.kata nya baby kcik walaupun dh 7 bulan.ikut bdan sebenanya.ada yg baby bump 5 bulan dah nmpak .Ada yg lmbat.jangan risau😊

5y ago

Terima ksh sis bg kata2 smgt... Td pg syukur alhamdulillah, sy dpt dh rsa bby gerak... Ya allah seronok sgt rsa... Jd sy dpt rsakan bby sy sihat alhamdulillah...

saya dah 34 weeks skrg, tiap kali checkup ukuran perut tak sama dgn weeks . perut saya kecik sgt kata, tpi hritu dah dpt appointment dgn doc untuk scan confirmkan semua if anything ok. doc check alhamdulillah dia kata ok dan kiraan betul, mungkin kcik sbb first bby and saya pun badan kecik je. Sis jgn risau ya tunggu je appointment doc, doa banyak²

5y ago

Btl tu sis... Xptot kan kita dilayan mcm tu... Hurmm... Tp sy brsyukur sgt sis, pg td sy dpt dh rsa gerakkan bby.. Alhamdulillah... Bby sy sihat

yaa btul sis. jgn tlalu bimbang tlalu stress ye. tak baik utk baby. saya mcm tu 17mggu perut tak nmpak. plus sy tak tahu pun sy pregnant. ahahahaha 5 bulan baru tahu diri ini pregnant. astagaaaa 😂😂🙏🙏🙏 lps dapat tahu semua kebenaran,baru perut sy mnyerlah 🤭🤭🤭 jgn risau ye sis. ikut pkembangan dgn doktor smua ye. makan utk dua org 🤗

5y ago

Sy tkt sb sy ada jgk baca & dgr kes2 psai bby xbrkembang, mksudnya wlaupun weeks tumbesran spatotnya bby dh bsar, tp bby duk besar tu jgk... Ari3 sy tgk cermin, mcm sma ja... Xdk beza...hurmmm

Positif ya awk.. Jgn byk fikir.. Sian baby dlm perut nnt dia pun trima apa yg kita rs tu.. Mcm la sy pn klu g kk.. Check perut dh 5 bln misi msh ckp kecil lg ya msh ketul lg.. Tp sy bt xtau je sbb kita yg ngandung dan kita tau apa yg kita rs.. Lgpn sy g scan d swasta dh mmg nmpk sempurna baby pn jd bila misi ckp mcm tu sy xendahkan.. Abaikan je....

5y ago

Sama2.. Alhamdulillah dpt rs gerakkan baby.. Jg elok2 ya.. Jgn pikir byk.. Biaq la misi ka sapa nk kata pa.. Kita yg mengandung dan kita ja tau.. Moga Allah permudahkan segala urusan awk

Sama la mcm saya...awal2 masa bukak buku pink dktor tak percaya tarikh period yg sy bg sbb masa scan xnmpak baby pun cuma nmpak kantung aje...tp 2 mggu lepas tuh scan lagi n baru nmpak baby..baru la dktor prcaya tarikh yg sy bg tuh...skrg week 19 baby bump mmg xnmpak lagi..nmpak mcm perut biasa jew xmcm pregnant pun

5y ago

Waahhhh.. alhamdulillah

Jgn risau. Jgn bimbang. Jgn sedih. Mommy jgn stress. Klau risau sgt, pegi klinik swasta utk scan 2d. Tgk perkembangan baby mcmna. Sb 17w mmg kecil lg xda nampak baby bump. 20w ke atas baru nampak tu pn bergantung ngan bdn. Dont worry ya mommy🌹think positive

5y ago

Syukur.. 🌹😌

Sy mula2 pun paranoid. Haha.. Bykkan membaca sis. Lain org lain badan. Msa sy 17 weeks misi lgsg xdpt cari fundus sy sbb lemak tebal. Masuk je 21 weeks bila dia check bru dpt rsa 😁 jgn stress2.. X baik utk emosi ibu yg sdg pregnant. Be strong ye! 💪🏻

5y ago

Syukur alhamdulillah... Dgn izin allah, sy dh dpt rsa gerakn bby... Syukur sgt allah hilangkan rsa risau & bimbang sy... Mkaseh jgk sis semua bg kata2 smgt dkt sy..:-)

awk jgn risau ye..klw ank first mmg comel xbpe nk nmpk baby bump lg..sy ank ke 2 ni pun sme..da 18w baby bump comel je..sbb sy kurus je..tgk jugak awk..klw awk jenis kurus kdg mmg comel je baby bump..jgn risau slagi kandungan awk sht ..

5y ago

semua kuasa Allah..yakin Allah bantu..In shaa Allah baby awk ok..jgn stress jgn risau..awk kuat..💪 doakan sy juga ye moga kita dipermudahkan segala urusan..

Misi xsuruh p hopt ke..sy mcm awk..misi xdgr jntung bby..sy mase tu 16+ week..then die xsuruh p pon..kebetulan sy spotting...sy p spital...scan jntung baby dh xberdengup..sy mcm kesal jugak la...tp ape pon dh ketentuannye..sy redha..😣

5y ago

Alhamdulillah...t.care..☺