39w6d kena serah diri

Lain² anak yer lain pembawakan, anak 1st 4cm tak rasa sakit langsung, anak ke-2 6cm baru rasa sakit perut nak berak.. anak ke-3 skrg ni baru 2cm rasa mcm kena belah bawah perut...mcm² dah buat ... Doa saya selamat bersalin semua nya...

2 Balas

Saya pula first time mom pecah ketuban masatu kat mall jalan2🤣 pastu pg spital check bukaan 4cm masi santai2 lagi. Dlam labor room husband ajak exercise lagi and jalan2 pg counter nurse borak2 dngan nurse😅… tp bila bukaan makin besar baru terasa sakit tu YaAllah🤣 baring atas katil layan contraction on off dlam 3 jam je dari 4cm trus jadi 9cm🤣 thn doctor dtng xsmpai 20 min lahir la puteri 2.96kg.

sy dtg hosp masa pregnant anak ke 2 sebab contraction non stop. bila nurse check,bukaan baru 2cm. tp sakitnya Allah ja yg tau. 4jam kemudian bersalin. anak ke 3 pun sama,dtg hosp bila contraction non stop. bukaan 3cm,bersalin 1jam setengah kemudian. tp masa anak 1st,contraction non stop juga,sampai hosp 9cm,kepala baby dah nampak dan bersalin masa tu juga. tak sama pembawaan setiap anak.

6mo ago

eya sis... Saya skrg tengah tahan contraction.. dah bawak round wad tadi lebih 10 kali dah... mcm kena siat pinggang dgn bawah perut... harapnya bersalin malam ni juga... tak tahan sakit dari petang tadi Smpai skrg... nak bawak tidor pun kejap² tersedar mcm angin kuat berpusing² bawah perut