Elective ceaser

Lagi 4minggu saya kena serah diri untuk elective ceaser . Saya nak tanya pada yg pernah ada pengalaman elective ceaser , doktor still akan selup ke walaupun elective ceaser ye ? Saya duk berharap la tak kena selup nie . 😔

13 Balas

Saya both first & second babies elective czer tp jadi emergency czer sebab 36w dah turun tanda. Supposedly both elective czer at 37w tp bila dah turun tanda g hosp baby first doctor tak seluk, baby second doctor seluk. Saya pun terkejut ingatkan tak kena seluk tp mujur O&G perempuan yg buat & tak rasa sakit

10mo ago

Kalau 37w dah boleh bersalin dah

rsanya x.. psg ctg je. yg psg tiub kncing tu ngilu2 sikit je laaa . huhu bab seluk cek bukaan mmg x leh tggung, sy prnh sepak tgn doc yg cek bukaan tu sbb sakit sgt dh😂😂 tp lastly g czer jgk

10mo ago

Anak2 sebelum nie saya emergency ceaser . Da jenuh kena seluk baru la kena ceaser . Sbb tu kali nie kalau boleh tanak .

saya first pregnancy elective csec 🙋🏻‍♀️dia tak seluk, dia cuma akan tampal CTG untuk monitor contraction dan degup jantung baby selang beberapa jam.

10mo ago

ha ah tiub kencing memang wajib lah bila csec. tapi kalau rezeki dapat experienced nurse yang buat, inshaAllah tak sakit pun.

Sy 30wks nnti baru appointmnt jumpa pakar utk czer ke3. Bnyk kali ke kne jumpa pakar sblm bersalin ni sis? ke appointmnt pertama ni terus set date czer ye?

Kalo dh mmg elective xde kena seluk pn..mcm saya bln 5 ritu mmg kne czer..so nurse just buat ctg je utk monitor baby..selamat xde kena seluk bagai 😅😅

10mo ago

tapi kn ikut pengalaman le..bila doc laki yg seluk x rasa sakit sgt..tp bile doc ppuan tu mcm agak kasar sikit le..kdg tu tersentak gak le bile kena seluk tu..

mmng nk czer ke? klau btul nk czer mmng tkde selup melainkn klau normal mmng ade selup bukaan

10mo ago

Amin .., Terima kasih awakk .

rasanya kalau kata da mmg confirm kena czer takyah da kot. mlainkan awak mmg ada bukaan ,

10mo ago

Kena selup sakit 🥲 anak 1st pula. Yang selup tu siap kata “tak payah buat teruk, ni baru tangan. Satgi kepala bby lalu dari sini lagi sakit” dia cakap hmm sentap dalam diam

pglmn sndri xde selup2. terus msuk ot terus kena cucuk epidural, terus potong2 zap2 siapp.

Hai sy newmom bln aug hritu sy elective caeser jgk tak selup yaaa🥰

10mo ago

Tahniah buat awak sebab selamat bersalin sudah . Alhamdulillah kalau tak seluk . Sy pun rasa benda tu tak perlu . Cume risau sahaj