Elective ceaser

Apa perasaan mommy msk blik bedah untuk czer 😪🥲 sy first time mom & bakal czer 2/10 ni. Hari2 rase nak nanges je sbb takut.

6 Balas

perasaan? tbh sy emergency czer. sy nk je cepat2 sakit contraction hilang, rasa nyawa2 ikan sbb dh separuh hari tahan contraction kuat tp jln tak buka. dlm kepala cuma nk bby selamat lahir xde mslh sbb ketuban dh pecah lama sgt. takut apa semua dh tolak tepi.

Saya baru buat Elective ceaser +BTL,sy sbelum ni pon mcm puan..sampaikan bila check BP selalu tgi punyala takut..bila check kat umah okay je😁.Alhamdulliah sy selamat bsalin hari ni 21/9..ikut due 8/10..apa2 pun puan think positive ye💪🏻.

9mo ago

Alhamdulillah. Awk pantang okay ke ? Blh sauna & pakai bgkung ke ?

jgn takut sis,,sy pun bakal elektif cezer jgk 11-10 nie..x sgka dlm dua mggu lbh je lagi..kita pkir positif je demi bby ok..rasa x sbr nk jumpa die lg kuat dri takut tu..insyaAllah moga urusan kita dimudahkan..aminnn

9mo ago

Amin. Smoga dpermudahkan urusan bsalin awk ❤️

ok lagi elective czer dari sy emergency czer. tak fikir apa dah tahu2 nak bersalin cpt je sbb sakit sangat tak tahan dah. kalo awk elective czer, tahu2 je takde sakit contraction, baby pun dah selamat kuar dah.

saya happy nak czer sebab first pregnancy haritu emergency czer . azabnya sebab contraction lain mcm . kali kedua ni elective czer dah lega dah sebab takyah rewind sakit tunggu bukaan

9mo ago

Awk pantang mcm mne ye?? Okay ke ?? Pantang blh pkai bengkung n sauna ke ?

saya takut bersalin normal, so pilih czer. da nak hujung2 ni rasa ngeri pulak bila pikir perut kene belah. nanti xbole bangun, xbole jalan. serammm nyaaa 😭

9mo ago

Ooowh blh pilih2 ke klau xnak normal ? Hehe tu la. Sy takut xblh bgn je time lps czer nanti.