result urine keton 3+

Kurang minum air...rsa nak muntah...xlalu nk mnum air...nanti kena repeat urine...Bahaya ke pada baby? Klu ikutkan result urine tu saya dh kena drip...tp doc tgk saya masih ok...?

1 Balas

Bahaya pd ibu n bayi sbb boleh dehydration yg teruk.. kandungan air dlm bdn yg kurg akn buat kita kurg btenaga, bdn cepat lenguh, metabolisme makin rendah n aliran drh n nutrisi dlm bdn merosot.. baby pn perlukan air.. sis try minum air kosong sejuk tak pun perah limau / lemon, nk bg lalu minum..

5y ago

Terima kasih sis...😥