Ibu Pasrah Anak Terpaksa Ditidurkan

Kuman RSV pada bayi dan kanak-kanak boleh mendatangkan keadaan bahaya. Jika lambat terima rawatan, ia mampu meragut nyawa si manja anda. Info lanjut: https://my.theasianparent.com/kuman-rsv-pada-bayi

Ibu Pasrah Anak Terpaksa Ditidurkan
4 Balas

Allahuakbar. Anak saya pernah kena RSV. Saya tak tahu mana punca nya. Mungkin ada yang fikir budak yang dihantar taska akan kena tapi anak saya yang jaga sendiri di rumah. Masa umur 1y 2m dan awal Syawal. Anak saya warded pun saya tak share dengan mak saya sb takut risau. Yang pasti symptom anak saya demam on off yang sangat tinggi. Selsema. Badan lemah je. Mula² demam biasa dan bawa klinik biasa bila dah masuk hari ke- 3 alhamdulillah Allah gerakkan hati saya dan suami bawa ke klinik pediatrik dan doc bagi nab tak jalan so warded. 5 hari warded dengan bagi antibiotic dan ubat lain 4 jam sekali, nab juga. Lepas consult doc berapa kali maybe sebab environment anak yang selalu duduk rumah jarang sangat keluar pun penyebab begitu juga selsema yang berpanjangan. Anak saya pernah kena selsema sebelum tu on off tapi not fully cure plus kalau nangis pun dia mudah selsema. Mungkin ia jadi faktor. So mommy yang anak selsema kerap dan dah lama kena sebaiknya rawat sampai elok segera.

Perkongsian yg baik. terima kasih

🥺tq TAP team atas perkongsian

👍🏻