Kuat minum ais

Kuat minum ais baby besar dalam perut. Betul atau mitos?

29 Balas

Saya sepanjang pregnant suka minum ais, tak lalu minum air panas. Tapi baby lahir 2.4kg je. Skrg baby dh 4 bulan, dah 7kg dah dia😆

doc kata mitos. kecuali utk ibu yg ada gdm, minum "ais" air manis. teh ais, milo ais, etc. mmg ada risiko baby besar.

Tukang tanya ini ada follow tele Dr aziah fms tak? rasa mcm terbaca soalan sma kat group tu.. 😬 jwpn : mitos

Sy dari dulu smpai kahwin smpai dah beranak suka minum air yg berais. Anak tak besar pun keluar 2.59kg 😂

Sy suka mnum milo ais dr trim 1 lg. Alhamdulillah bby mmbesar ikut minggu kndungn. Takdelh besar sgt.

saya pon risau. sebab sy teramatla suka minum ais masa prgnant ni. nak² dekat hujung² ni lagi la.

Mitos je tu .. tak ada kaitan sis .. saya pretnat minum banyak ais anak tak kecik tak besar hihi

Tkdelah 😂 sy dlu kuat sngt ais, tk ais mmg tk mnum. Baby keluar 2.7kg jee

bg sy mitos..ms anak sulung sy suka kunyah ais...kuar dia 2.7kg..😁

Mitos ni.. sy tiap hari minum air sejuk/ais.. gi scan baby kecik je.