Berapakah kos yang anda habiskan untuk majlis sambutan hari jadi si kecil?
Voice your Opinion
RM300 dan ke bawah
Lebih RM300
Berapa pun saya sanggup habiskan

8097 respon

83 Balas

kalau tiap kali hari jadi anak saya menang keluar lebih duit sbb msti banyak saudara belah suami semua balik rumah sbab masa saya lahirkan anak saya cun pagi Pertama tahun baru cina sbab bapak pun cina jadi ikut kalendar cina lh.. tiap tahun klau sambut tahun baru cina akan sambut hari jadi anak juga lh.. tapi yg best tu anak lh dapat ampau extra ampau tahun baru cina dngn ampau hari jadi.. tapi bila tengok gambar ni terpikir juga apa lh nilainya duit tu dibandingkan dngn senyuman penuh gembira ni.. 😊🤭♥️

Birthday anak sy 30 November.. Genap dia 1 tahun.. Tp tak sempat sambut lg. Kami gi ke Hospital date tu.. Anak sy tak sihat.. Kena sawan (Infantile Spasms). Seminggu ada 2 kali gi Hospital.. Bulan nie je dah 2 kali pegi, check mata, check audio.. 24/12 nie nak buat MRI Brain pula. InsyaAllah nanti dah sihat, kami nak sambut Birthday kat tpt special. Doakan anak sy, Muhammad Aydan Umar Bin Azri cepat sihat ye. Terima kasih ❤️❤️❤️❤️❤️

Sy ada dengar di radio. Bila kita terbiasa dengan sambut hari jadi besar besaran setiap tahun. Anak akan mula hitung tahun berdasarkan hari jadi dan anggap kasih syg tu ad bila hari jadi di sambut besar besaran. Tapi bila x sambut hari jadi, anak akn mula fikir yg diri nya x dihargai. Jadi x salah untuk rai kan tp cukup la bersederhana. Ni cuma apa yg sy sampaikan dari radio..

ank pertama dlu birthday first buat doa kenduri selamat...ajk ramai org...kira sedekah buat ank...lps tu,tiap2 tahun buat sederhana..ajak terdekat je... ank kedua ni nk buat jgk kenduri doa selamat...tp musim covid ni xblh nk buat..kita bungkus2 bg org....🙂 tp mmg sggup utk ank...sbb mnt jamu2 org ni....lgpn setahun skali...n preparation tu ambik masa setahun😆

Turn1 my babies ♥️Decorations jungle safari buat sendiri. Masak sndri buat kluarga sbb pkp tamu tak boleh dtang kita hantr berkat pulut kuning kari ayam 50pax dgn nasi jagung 50pax ada goodies utk budak 40pax. Kos bfday anak sbnarnya tk kira baru ni kira Kek- rm300 Masakan - rm400 Satey- rm100 Goodies- rm250 Deco- rm68 Pakaian- rm100

pada awalnya nak buat majlis makan2 kesyukuran utk birthday setahun, tapi masing2 mama dan babah sibuk kerja .last2 kami sambut bertiga shaja . duduk hotel mandi air kolam dan mama deco2 sikit bilik hotel utk amek gamba. janji ada kenangan sambutan birthday pertama anak. buat goodies utk kawan2 di pusat asuhan. 💕

kita buat sederhana.. deco rm 200. masak sendiri plus catering rm 700. goodie bag rm 100. khemah rm 700. baju rm 100. photoshoot rm 250. nie pun kita buat sbb deposit utk semua nie bayar utk bangle ceremony tahun lps tapi tak jadi sbb baby premature. tak nak loss deposit so kita buat 1st yr birthday..

Spending non. Tumpang kenduri doa selamat sepupu & kek makcik nya beli. Lgpon bg sy tak pnting cukup lah doa slmt. Nanti dia dh 3/4/5 thn baru buat itu pun utk menunjukkan yg kite hargai dia, n still makan2 utk family je. Sbb ktorg mmg membesar cara yg non spending except makan2 family terdekat je

haritu anak genap setahun tapi saya cuma buat pulut kuning dan kari ayam sedekahkan rumah ke rumah . sbb dulu arwah mak pesan kalau ada anak jgn buat harijadi . sbb bila sekali da buat sampai tua kena buat kalau tak buat akan dapat sakit . tu lah yg saya ingat pesan arwah mak . AHAHAHAAHAHA

Nur Hanania Humaira turn 1..Sambut simple sahaja.. Buat prop untuk bergambar je.. Kek x beli pun sbb baby x leh mkn kek byk gula manis kan.. So ganti ngan makan buah buahan je.. Gambar buah x sempat nak ambil dh abis licin hehehehe