BAJU IBU HAMIL

Korg start pkai bju mngdung time brpa minggu?hri tu sy pegi cek up di KK.nurst bebel jgn pakai dh sluar.pdhal sy pakai sluar getah dan longgar..dy sruh pakai bju ssuai ibu hamil.means jubah atau dress..tp sya skrg bru 12week..next cek up 15week..xbrni dh pkai sluar dpn nurst????

48 Balas

Start 5bulan. Seluar biasa xmuat dh. Tpi sluar getah muat lg. Bj pun sy beli 4 pasang je. Sluar 2 pasang je. Pakai smpi Hbs bulan.

Sy cuma beli seluar preggy je.. Week 10 kot, baju tak beli pun.. Aleh2 pakai leging jugak selesa.. Tp pkai baju labuh la

Sy pkai baju pregnant masa kt tmpat kje je sbb ade uniform... Klau kt luar pakai baju biasa je... Seluar getah

Start 6 bulan lebih saya pakai blaus n seluar maternitu. Takde beli baju maternity sbb semua blaus masih muat.

Tak pernah pakai baju preggy pun sbb mmg style pakai blouse and palazo je g mana2..g check up pun palazo je..

Takde beli baju pregnant pun. Just cari baju lama yg cutting besar. Nak senang pakai baju husband je hahaha

Sya tk beli pun bju o sluar tuk org pregnant.. Pegi kk pkai sluar plazo je, tpi nurse tk ckp ap2 pun..

Sya masa 20minggu Dh pakai baju pregy,Sebb xleh pakai seluar dh.cepat mengah,, walaupun seluar getah

Sy pun pakai seluar mengandung dgn blouse labuh ja alhamdulilah masih selesa nk gerak ke mana pun

Sy tak beli baju pregnant..seluar pregnant pon sehelai je..sbb baju sy mmg sume besar2..huhu..