BAJU IBU HAMIL

Korg start pkai bju mngdung time brpa minggu?hri tu sy pegi cek up di KK.nurst bebel jgn pakai dh sluar.pdhal sy pakai sluar getah dan longgar..dy sruh pakai bju ssuai ibu hamil.means jubah atau dress..tp sya skrg bru 12week..next cek up 15week..xbrni dh pkai sluar dpn nurst????

48 Balas

Aikkk,sy checkup kt KK doktor sarankn pakai sluar getah @ legging sebab pergerakan x trbatas.. baju je doktor suruh pakai y longgar2.. lg pulak klau pkai kain tiap kali nk scan habis kene selak walaupun adelah selimut tutup tp klau pkai legging kite cume naikkn baju je 😊.. xde masalah pun sbenarnye x pkai dress prgnant jnji longgar n ibu selesa..

5y ago

Owh agaknye,xpe sis next time ikut je ape nurse 2 ckap janji selesa n die pun senang hati checkup kite,xde jd masalah nanti 👌

sy x de beli pun baju ibu mengandung...salu pegi check up pkai slua brgetah dgn blouse je,tu pun masa perut kecik...masuk 8 bulan xpkai slua dh pegi klinik,.susah nk amik smple air kencing sbb tandas kne mencangkung. haha..pkai skirt ngn blouse je.mcm rugi nk beli bju mengandung..sy byk beli baju size besa...pas brsalin pun bleh pakai..

Mcm tu la kadang2 nurse ni suka tegur perkara yg remeh, kalau dia kata pakai baju yg selesa dan sedikit longgar boleh terima lagi. Sometime cara penyampaian tu tak kena, nak kata tak boleh tegur. Mmg boleh tegur mgkn cara susunan ayat tu salah 😅. Apa pun sis pakai apa yg selesa tak ketat dan apa yg sis rasa sesuai.

Pkai sluar la snang nurse nk cek perut... Klu pkai jubah or dress ttp kne pkai sluar kat dlm nnt selak nmpk plak sluar dlm 😅beli sluar utk org pregnant sis... Sy pkai yg tu spjg pregnant... Lg pun tmpt keje sy mmg kne pkai sluar

X de baju mengandung pun... Pkai seluar maternity... Lpas tu bju pkai sweater je... Sejak kawen memang jarang nk date2... Bnyk duk rumah... Baju zaman2 bujang suka pakai cutting besar... So tak ada masalah... Sekarang dah 30 week...

5y ago

Same la kita sis.. mmg baju tshirt ke ap suka pakai yg loose..jd ny takpyh nk beli sgt pon baju maternity 😅

Saya masa preggy 7week dh takpakai seluar jeans, sdangkan kerja tapi dh rasa takselesa. Jadi saya pakai seluar palazo yg jenis pinggang totaly getah tu jee. Saya takpakai baju or slua maternity sbb cutting besar sangad 😅

Mak saya siap pos kn baju pregnant tuk saya? mak ckp x paya beli pakai je baju adik ko dlu masa adik ko pregnant 😂😂 12week ne perut dah besar mmg x blh pakai seluar ketat la.. Baju pn pakai yg besar² dan sluar plazo

Sy pakai seluar mengandung tu.. Hihihihi Law nak pakai dress hamil tu saya pakai dgn legging saiz besar..sedap sikit pakai sbb sy mmg naik motor je..takde kete..nak taknak kena pakai seluar😂😂😂😂

Maternity pants 4 helai, baju meternity dlm 7-8 helai. Sebab kerja hari2 jumpa org, tu yg beli lebih sikit.. Kang customer tgk baki samaaaa je org ni🤣 tak suka pakai dress @ jubah. Rasa rimas betol.

Ms mengandung ank 3 bdn naik byk skt berbanding mgdung sblm ni.. beli 1 je sluar mgdung.. pastu beli seluar biasa yg getah hrga rm10 tu.. baju mgdung xbeli pon.. pakai baju besar skt je..