BAJU IBU HAMIL

Korg start pkai bju mngdung time brpa minggu?hri tu sy pegi cek up di KK.nurst bebel jgn pakai dh sluar.pdhal sy pakai sluar getah dan longgar..dy sruh pakai bju ssuai ibu hamil.means jubah atau dress..tp sya skrg bru 12week..next cek up 15week..xbrni dh pkai sluar dpn nurst????

48 Balas

Heee blh beli suar mengandung dkt aeon...selesa...lepas bersalin pon still pakai lagi...hehe

Saya pakai je lagi baju blouse biasa. Seluar palazo tapi kena cabut getah pinggang la 😅

Nurse pesan pakai baju yg longgar,yg selesa..saya pakai je seluar..tp seluar pregnant la..

Saya perut besar..16weeks dh pakai...jalan pon tergedek2 mcm sarat sgt😅😅..skg dh 19weeks

5y ago

Sma la kita 19w

sy mase 18wk3d hr tu nurse n doc xde marah.. sbb seluar mmg khas utk maternity mom..

Mak sy belikn baju hamil..tanpa dia tahu sebenarny sy dh nk msuk 9bulan😞

Dr awal mengandung pakai je seluar mengandung sebab lg selesa hehe

Start 6 bulan dah mula pakai baju dress dah tak pakai seluar

Sy pakai jubah je. X beli pun baju mengandung. Hari2 jubah.

sya dh start pkai bju prgnnt 12week sbb prut cpt mmbsar..