bersama

korg bersama suami lepas hbis pantang selepas berapa hari ye ? 44 hari atau lebih ? Sy czer tkut pulak

14 Balas

kalau boleh, biar la luka tu kering dan bercamtum balik. Sbb takut ganas gans terbarai, mohon suami sis tak seksa sis la ye. Sbb yg rasa sakit kita sis, bukan suami. So sis kena berkeras sedikit la, demi kesihatan bdn dlm dan luaran sis. Kita ibu, kita la isteri. pengorbanan byk dh bg, harap suami sis faham

Saya 4 bln genap..sbb saya koyak banyak masa bersalin jadi trauma takut sakit n mental pun xready. Sbb husband pn ada masa kita bsalin, jadi dia pun faham so xdela dia push2 nak. Tp sbgi isteri kita gunala cara lain utk puaskan dia..

Sy masuk 5 bulan lpas habis pantang baru bersama gan suami...itu pon sbb kesian kat suami sbb hampir 10 bulan suami puasa.. Start sy hamil 5 bulan xbersama sampai ank sy masuk 5 bulan... Sy pon sczer jga

better 100hari tkpun lebih czer ni sensitif sikit .. luka luar memang da elok tpi dlm tu kita tau da ok ke tak .. sembuhkn dulu baru bersama ..

sya 100hari..husbnd pun phm sbb sya czer dia pun nk bgi sya btul2 sihat dlu...tpi sya dh psng perancang kluarga...sya gna IUCD 3thn....

5mo ago

Berapa rege sis pkai iucd

Biasanya 44 harilah. Sebab darah dah betul betul kering and tempat luka dah sembuh. Kalau nak bersama, cuba perlahan ye

Bila dah kering darah nifas dan sis rasa ok takde masalah pun. Saya tunggu lebih 44hari. Tapi tak sampai 100 hari pun.

Lebih dr 44 hr..tp bergantung pd diri kita..kalau rasa ok..boleh la..kalau rasa x ok lg..tangguh dulu la

Ada orang tunggu sampai 3 bulan. Tapi rasanya sebelum tu pun dah ok. Tengok pada keadaan.

Saya lebih dari 100hari..sbb czer perot kna jaga.. sensitive ckt kalau czer ni...