Berat naik mendadak kena repeat minum gula ke?

Hi korang sy nak tanya betul x kalau berat kita naik mendadak kena repeat minum gula...sbb nurse sy bgtau akan repeat minum gula tuu klu naik bkg² ni jd seram pula...3 bulan lepas berat x naik tp 2 HR lepas timbag naik 2kg pula...korg ada pengalaman ke repeat minum gula ni bole share tak??? Sy dah 28 minggu dan biasa sampai berapa minggu bole repeat minum gula tuu...

2 Balas

betul. sbb ada risiko gdm klu berat bdn naik mendadak. sy pernah kena assign minum air gula kali ke3 masa 37w (sblm tu sy dh minum 12w, 28w...result normal) tapi dktr kata tak perlu sbb bila2 masa sy blh bsalin.

2w ago

ok tq sis