tolong komen pendapat smue...

korang nampak ape2 tak dalam kantung tu,tgh celaru sbb doc ckp masih kosong..tp pde sye..sye nampak baby tu..cbe korang komen😞#mommybuntu

tolong komen pendapat smue...
20 Balas

sabar dulu...itu mgkin awal kandungan..awal kandungan mmg macam tu...dr. tu bukan tahu bila yg awak buat...sama mcm saya dan 2org kakak saya...kata kantung xde pape lagi...saya tggu seminggu elok jer ada janin dalam katung tu, kakak plak 2minggu bru ada janin...yg kakak lagi sorg pon sama...jadi tenang...saya firasat hati mmg kata saya pregnant..walaupun dr. klinik tu siap nk bgi surat refer hospital utk proses clearkan...tpi saya xpergi..saya check air kencing positif...jadi saya yakin saya mgandung..seminggu lepas tu saya terus g klinik lain utk check...alhamdulillah skrg mgandung dh 7bulan...dah buat details scan semua sihat alhamdulillah

saya pernah mcm ni.. doc check nmpak kantung je, hati dh dup dap dup dap... tp doc pesan still blh scan lg sbb masih awal... mse tu 6w.. then next tca, sy g lg dgn harapan nmpak... tp doc scan mse tu dh 10w, still nmpak kecik & kantung sahaja... so doc cuma pesan, if ada pendarahan, terus ke hospital... if ok, blh go on.. tp Allah lebih sygkan baby tu, masa 12w, ada pndarahan & g hospital utk cuci.... but Alhamdulillah, next year nya sy prgnant lg sekali... & skrg tgh berpantang... ape pun, just follow nasihat doc, jaga kesihatan & stay positif sis.... 😘😘

Sis... Kalau masih awal Kehamilan memang belum boleh nampak baby.. Sis kene percaya cakap doc tu, sebab doc dah lama kerje bidang tu.. Saya check up masa awal preggy tu dah 8weeks pun masih nampak kantung je, then doc suruh dtng lagi 2 minggu.. After 2 minggu tu alhamdulilah dah nampak baby nye.. Jangan stress sis.. Berdoa inshaAllah baby okey.. Doc tkkan nak tipu kita sis.. Doc ckp atas pengalaman dan pengetahuan xiay👍🏻

4y ago

Sama-sama sis... InshaAllah semoga dipermudahkan dan baby pun sihat 🥰 jaga diri jaga pemakanan juga

klinik swasta atau kerajaan ni check?....sy dlu..klinik swasta..nmpk jelas..sgt weii tu babby..biar kecil macam mana pun akan jelas nmpk..klw d klinik swasta tpi tu lh mahal sekali Scan rm 50 ..Time tu rsa x dtng bulan cept" check...sbb selalu DTG bulan 24hb..jdi 30hb trus check...doktr ckp mngandung....bby pun nmpk jelas..sgt hehehhe

Selalunya kalau nampak kantung ni dia masih terlalu awal. Mcm saya haritu, kalau kira period mmg 8 week tp nampak kantung xde heartbeat. Doc ckap maybe terlalu awal. Dia suruh scan lagi another 2 week. Lepas two week, dapat dh dengar jantung dia. Take care sis.. Jgn stresskan diri & teruskan makan acid folic.

Awal awal memang tak nampak, sebab belum jadi manusia, masih gumpalan tapi positif mengandung, kena percaya pada doktor cakap. إنْ شاء الله, STAY positif. Doa banyak banyak, fikir yang baik baik saja. Jaga diri dan baby. Rehat secukupnya.

Sis buat scan abdominal ke transvaginal? Waktu 6weeks sy bleeding teruk. Sy pergi ER, doc buat abdominal tak nampak. Kosong. Tapi bila buat transvaginal baru nampak & siap boleh dengar heartbeat. Sis dah cuba scan transvaginal ke?

kalau upt dh positif , jgn risau .. tawakal dan teruskan jaga kandungan mcm biasa , folic acid jgn lupa tau sis ! sy doakan sis semoga semua dipermudahkan 🤲🏻 ! aaminn !

ni masa sy 7-8 week . bulat kecik bawah tu. kantung je. mmg risau tp jgn stress. next scan mesti da blh nampak heartbeat .

Berapa week masa scan tu? Maybe kecik lagi kot. Cuba tunggu lagi 2-3 weeks insyaAllah ada rezeki ☺️