Supplement

Hi korang nak tanya. Ada tak any supplement yg boleh bantu selera makan ? Kalau ada boleh la share. 2. Korang pernah tak mkn ubat tambah darah yg doktor bg tp dia akan jd muntah2

5 Balas

1) xpernah ambik supplement. agreed dgn mommy yg lain. lebih kepada try and error. 2) kalau tak boleh makan ubat iron yg diberikan. minta tukar. bukan dgn tak makan terus. dlm ubat iron ada asid folic. fungsi asid folic utk cegah kecacatan pada bayi dlm rahim ibu. contoh kecacatan bayi tanpa tempurung kepala

1- Tak pasti sebab apa2 saya akan rujuk gynae. Gynae saya advice untuk try and error. Makan dengan kerap tapi dalam kuantiti kuantiti yang sedikit. 2- Pernah. Sama juga saya rujuk dengan gynae. Dapat pertukaran vitamin.

Tak ambik supplement. Sis pregnant ke? Kaalu pregnant, refer o&g before ambik apa2 supplement. Pernah. You kena bagitau dr utk tukar ubat

1- tak amal supplement. more to try and error. 2- klu muntah2 kena inform dktr utk tukar ubat, bukan terus xmkn..ada ubt2 lain juga.

xpernah