Sedih kecewa

Hi korang, just nak luah tahun ni dah 4 lebih saya berkhawin, first iui failed , then bru ni buat iui SBb husband nk zuriat so try for second iui this years, tapi saya sorang je kena commit , sptutnye kena bd lepas iui utk increase kan possiblity pregnant hmm, 😭, mungkin saya tak dpaat nak rasa jadi ibu , bila kau sorang je kena fikir , mental health saya hancur 😔

9 Balas

Amalkan ayat 130, surah as-syu’ara. Fa iza bathoshtum bathoshtum jabbaarin (3x) sapu pada perut..lepas tu ayat 80 ke brapa x ingat dlm surah yg sama wa iza maridhtu fahuwa yashfiin . Amal jugak minum air kunyit + serai + madu (rendam dlm air panas gitu je then tunggu sampai sejuk or suam bru minum). Sy ttc x lama dlm 2 tahun, lepas sbulan amal ni Alhamdulillah ada hasil. Even awk nk buat iui pn kne amal jgk ayat pelindung tu sbb kdg janin susah jugak nk menjadi wlopon buat rawatan kalau ade gangguan yg x elok. Wallahu’alam..

4mo ago

sama mcm husband sy😁😁mngkin sbb umur die dah 50lebih jadi die wat mcm biasa jer tp first ank die bsama sy.. alhamdulillah die terima n happy..napk die mcm xrespon tp sbnrnye die happy..biasa lelaki die takut macho die jatuh😜😜😜

Tp sis ckp, sis buat 2nd iui sbb hsband nk zuriat kn? cuma hsband x nak bd lps buat iui tu? sye x pasti psl prosedur iui, tp sye rse once da buat iui, mcm x perlu bd sbb tkot mganggu.. mgkin hsband sis pun pkir bnde yg sme.. ape pun bab anak nie, patut 2-2 nak.. bincg dgn hsband dlu npe dia mcm tu.. kdg laki nie nmpk je x bsungguh, mcm x nak.. tp sebenarnya nak.. mgkin dia x nak sis kecewa (bab anak).. cuma mgkin wktu sis request nk bd tu, mood dia x ok ke...

4mo ago

betul tu IUI dah tak perlu BD, sebab dah masukkan sperm tu manually. tapi BD further increase chances untuk berlaku persenyawaan tu. maybe something to do with the hormones etc. ni apa yg pakar O&G share lah.

Dlu sy pon mcm awak..4 thun berharap.. Lps 6 bln thun lps sy dh xfkr tu semua klaw ad rzki ad lh tpi sekarang doa sy yg dlu Allah makbul kn.. Lps hr jd sy bln 12 Allah bagi say berita gembira.. Syukur.. Saya doa kn awak dinaikkan darjat untuk dapatkan bby aamiin2..

pape pun kne mintk husben chck sperm dia ok or x dlu. .tp jika puan ok .husbennya kualiti sperm tak ok..contoh mcm sperm xde kepala..sperm tak sht..tak blh juga buat wife hamil... pape mintk husben bg kerjasm tuk chck..mg dpmudahkan segalanya aamiin

sabar ya sis..insha allah ada rezeki sis nie...jgn putus asa k...sy pun 7tahun bkhawin baru dpt ank...second perkhawinan...mcm2 usaha sy buat sis...yg penting jgn putus asa n bdoa k..pasti ad jln nye...

suami nak anak tp x bg commitment ke masa bd.suami xnak ke time tu or ada sbb lain pulak

Apa maksud puan, puan sorang je kena fikir? Suami tak beri komitmen ke?

minta maaf tnye . .bd tu ape . . .

4mo ago

comel sgt2 . . new learning . . hihi 😆😘

semoga ada rezeki