Sakit Kelangkang, Celah Paha

Kndungan sy bru nk msuk 4 bulan, ank ketiga.. Biase sakit mcm ni pernah blaku, tpi msa kndungan dah sarat sgt, tu pun xda laa sakit setahap ni.. Ni rasa sakit sgt, tulang kelangkang, celah paha rasa sakit sengal, bila nk bgun, duduk, bgerak, berpusing kiri kanan waktu baring rasa sakit, knpa yer? Rasa trseksa sgt.. Ada x yg mcm sy d usia kndungan bru nk cecah 4bln ni.. Apa prlu sy bt...??

2 Balas

Hi! Puan kemungkinan mempunyai radang atau sakit yang di panggil disfungsi simfisis pubis (SPD). Symphysis Pubis Dysfunction terjadi apabila kedua-dua tulang pelvis bersambung pada bahagian hadapan oleh sendi tegang yang kemudian di kuatkan oleh jaringan pada tisu yang di panggil ligamen. Puan boleh rujuk lebih lanjut di sini untuk bacaan lebih lanjut https://my.theasianparent.com/sakit-celah-kelangkang