Masuk 3bulan

Kndungan dh masuk 3bulan...teruknya sembelit... Btul2 meneran bila nk kluarkn.. Smpi nk kluar airmata.. Lps tu.. Lpar.. Tp xda selera nk makan apa.. Skrg ni, prut skit mncucuk2? sakit... Tp msh blh tahan.. Cuma xslesa olehnya... Xda apa2 kh?? Saya risau#firstbaby

19 Balas

Hai semua.. Terima kasih komen.. Xmmpu bls satu2.. Apa2 tips sini.. Saya akan guna sbaik mgkn.. Btw saya mmg amal susu annum.. Tp skrg nk stop.. Sbb saya xdpt telan.. Mgkn saya akn tukar.. Buah2 pun saya amalkan.. Mgkn saya kurg mnum air kosong.. Sbb tu mgkn? apa2 tips lain.. Saya akan cuba ya.. Terima kasih.. Semoga Tuhan permudahkan stiap urusan kita dan anak dlm kndungan sihat & mbesar dgn baik.. Sending hugs❤️?

Cuba makan probiotics. Mula mula makan zincofer mmg sembelit sebab iron dalam formulasi zincofer agak tinggi dan mmg akan menyebabkan sembelit. Saya start trimester kedua makan probiotics secara konsisten sampai sekarang dah menunggu hari. Boleh cari kat farmasi. Saya makan GNC Probiotics je. Harap membantu ya

Saya tukar supplemen dari zincofer to blackmores colour pink. Dah tak sembelit. Tapi kandungan 24 mggu kena tukar supplemen sbb HB rendah. Saya tukar new obimin, takde masalah sembelit dan morning sickness pun hilang

2y ago

eyh2 sama... start 24 week hb atas tong je.. 11..sebelom.ni tinggi.. tp sy dr new obimin.. kene makan zincofer tu.. selang sehari dengan obimin

Smelh mcm sy.. sblom Nie laws, sjk prgnant jer problem. Klo xde slre mkn kne pkse jgk mkn. Mkn yg kite blh tln,bnyk mkn syur n buah. Kcian bby nt Xckup nutrisi

Klu terlalu meneran, takut buasir pulak. kuatkan semangat mkn mknan serat tinggi dan minum air kosong secukupnya. buat riadah berjaln 15mnt ke 30 minit

saya pun mcm tu tapi awak try minum susu anmum...sy suami belikan susu anmum dari awal smpai sekarg alhamdulillah lawas membuang x sembelik dah

sy pn sembelit, Dr pakar bagi sy duphalac utk lembutkn najis..disamping mnun air msk n sayur..alhmdulillah dh xsembelit teruk..

Akhirnya ad jugk geng rse mencucuk2 tu ?. Kwn2 sy sume kta sy plik dn mengada sbb dorg kta xd plak rse sakit mse hamil hmm.

makan pitted prune dan banyakkan minum air masak. nanti kandungan dah besar jangan teran kuat sangat, takut buasir.

sama lah sakit nak mambuang sembalit di buat nya keluar agin ya Allah sakit rasa nya perut mencucuk2 rasa nya