Tambah selera

Kndungan dh 18w, tmbang brt trun, dr mrah ckap kta diet pdhal tak diet pn cuma xda slra mkn . Ada tak ibu ibu lain macam saya? Macam mana nk bg bselera. Dari buka buku smpai skrg naik 900g je

1 Balas

Saya alahan/selera kurang start 8 weeks smpailah 15 weeks, saya pon turun banyak waktu musim awal kehamilan haritu, 3 kg trun. Tapi nurse tak marah dorang faham sbb tgh musim alahan kan, lepastu berat naik balik time 16 weeks, alhamdulillah alahan hilang, naik dalam 1/2 kg dptlah cover balik 👍🏻

2y ago

Yeke alahaii knapa plak la nurse nak ckp mcm tu😖 saya pon hb low ni sis, yg lain takde masalah apa berat selalu checkup naik je , kencing manis takde dah minum air gula mggu lpas. Masalahnya hb low aje. Maintain 10 lebih je, nurse plak ckp kat saya nanti 7 bulan nak kne masuk ubat iron dalam badan. Alamakk seriauuu la dgar dia ckp camtu😭