tanya

Klu perut mngeras,cekang tp baby gerak mcm biasa..tanda apa tu ye? Contraction awal ka? Sis bru 34mggu...nk jln pn rasa berat sgt perut ni..mcm perut nk jatuh pn ada ?

1 Balas

Normal sis,saya pun 35 weeks ni msih juga mcm tu,kalau jalan pun kene pegang perut sbb rasa penuh berat jg hihihi baby mengeras,pas mkn perut mengeras jg,pas buat keje berat skit,jln lebih skit.mmg mcm tu .. Baby aktif,doc ckp normal selagi x kuar tanda,bleeding or cairan ktuban ,inshAllah xde apa,kdg pinggang skit pun juga,janji baby aktif kan,tp kalau msih ragu lbh baik bincang dg doc trus ye . Sbb bdn lain lain,pembawaan baby lain lain sis.

5y ago

Oo yaka sis..tq atas share sis tu