kantung kecik

klu ikutkan tarikh period, kandungan dh 10minggu, tpi scan kt swasta dgn kk sama je, kantung kecik, bilaa ukur saiz kantung baru 4minggu, dua minggu lepas pun scan saiz kantung masih sama mcm hari nie, cuma yang 2 minggu lepas docter tk ukur saiz kantung. docter kt swasta tu kata ada 2 kemungkinan, sama ada salah tarikh period atau kandungan tk jadi, than docter kata klu lepas dua minggu still kecik, dyorg akn refer hospital untuk cuci atau turun sendiri, pernah tk ada yang jadi mcm saya, saya sedihh sebab ni kndungan pertama saya, ada kemungkinan ke kandungan tu tk jadi .,

3 Balas

Ya Allah sis, kes sis ni sama mcm kawan saya baru smlm dia masuk hospital, sbb baby tak membesar kalau ikutkan dah 12 weeks baby dlm kandungan, tapi setiap kali checkup bila scan baby dok takat 7 weeks je, so kawan baru lpas cuci smlm. Harini baru kluar wad nak berpantang plak hmm alahaii sedih saya dgar keadaan dia😭 kawan saya tu sama anak first jgk hmm alahaii, moga sis tak sama mcm dia la ye. Banyakkan jaga makan dan jgn buat kje berat tau sis. Saya doakan sis dipermudahkan segala urusan amin🤲🏻❤️

2y ago

masa scan tu baby dpt detect degup jantung x?

Tunggu next scan. Kalau ada perubahan size, maknanya janin okay cuma usia janin yg tak tepat, nanti akan dikira ikut size masa scan. Tp kalau masih sama size dgn yg scan dulu, maknanya tak menjadi. InshaAllah selalu ber doa ya. Jaga pemakanan dan jaga diri buat masa skrg.

new update sis