bagi bby mkn awal

klu bgi mkn baby awal 5 hari sblm mencecah genap 6 bulan boleh ke? akn bahaya kn baby ke? skrg bby kerap lapar susu kdg bru je bg susu dah menangis lapar lgi , lpastu mggigit je smua bnda yg ade pling kerap tgn sndiri . dia tgk kita mkn pun duk mengunyah . buat msa skrg sy cuba bg susu fm dlm teether fooder tu and dia suka .

2 Balas

Ya, ada risiko sebab sistem penghadaman baby yang belum matang. Reaction anak awak mengunyah bila tengok orang makan, gigit tangan atau benda ialah normal reaction on babies. 🤗 Baby menangis bukan hanya sebab lapar/susu sahaja. Ada banyak lagi faktor yang lain. Antaranya: - Nak tumbuh gigi - Overtired - Rasa tak selesa (perut kembung, environment baby terlampau panas atau sejuk, etc) - Growth spurt - Mental leap *Cuba awak kenal pasti punca dulu. Jangan risau setiap punca tersebut ada jalan penyelesaiannya.😊 Saranan saya, awak ajukan soalan ni pada doktor. Hanya doktor sahaja yang boleh decide untuk beri anak makan awal atau tidak selepas pemeriksaan daripada doktor.

7mo ago

Sama-sama 😊 Saya pun first mom. Anak sekarang dah 1y8m. Apa yang saya boleh sarankan sentiasa manfaatkan sesi checkup anak bersama doktor dengan bertanyakan soalan2 yang awak nak tahu anything about your child. Till today, saya masih lagi sediakan senarai soalan untuk doktor setiap kali checkup. Hehe Oh ya, awak boleh follow FB happybabyfoodmalaysia. Page ni sangat2 membantu. Ia mengenai panduan pemakanan baby👍 All the best mommy 🥰

better awak ikut tarikh yg nurse bagi dekat buku dia..kene sabar sikit la huhu