Kesan zincofer

Klau kite teruskan ambil zincofer walaupun tak sesuai,adekah memberi kesan kepada anak dlm kandungan?

11 Balas

sy xsesuai tp xberenti sendiri. kena la bg tau doktor. sini kami bukan doktor. nnti pandai la doktor tu bg ubat lain. klu xde kt KK dia akan suruh beli luar dan bukan semua pengganti zincofer tu klinik kesihatan ade. klu mampu, beli. mcm sy beli ubat lain di luar sbb KK xde ubat yg doktor tukarkan,so doktor yg suh beli. klu x mampu beli , sis makan je lah ubat KK tu ye

Haritu saya makan zincofer muntah2, doctor suruh stop terus sbb bila kita muntah2 ni kita akan dehydrated. Heartbeat baby boleh jadi laju and stop tiba2. Better kalau awak risau, tukar la kpd ubat yg lain yg serasi dgn awak and jgn lupa tanya doctor dulu 🫶🏻

saya tak sesuai juga zincofer ... cirit birit.. dh cuba makan 4 hri .. sama jugahri2 cirit birit ... saya beli ubat kt farmasi n bgitau nurse yang incharge sya masalah sya n bgitau ubat yg sya beli tu .. nnti dia nasihat kan makan berapa biji ...

kalau badan tak sesuai boleh jadi badan awak tak boleh proses dan absorb zat zincofer tu mcm yg sepatutnya. jadi nanti kurang lah zat yg awak & baby dapat. tapi mostly awak lah yg akan affected, sebab apa2 pun baby akan ambil dulu khasiat tu.

tidak. klu x sesuai dgn sis, minta tukar yg lain. x semua org boleh mkn zincofer. cm sy ok je mkn zincofer sbb HB sy maintain bacaan 13 keatas. so mls nak tukar2. wlupun pahit d telan, tp sy bedal je demi anak.

8mo ago

tak pahit pun makan tu. tapi lpas sejam atau stgh jam .rse cam sendawa x lepas. tu yg muntah

kalau x sesuai, bagitau saja nurse di kk. mereka akan tukar brand yang lain tapi still the same kind of supplements.

tak. baby akan dpt zat sebab awak mkn juga walaupon tak serasi dgn awak. cuma nya awak je la rasa xokay

kalau x ambik tu yg bg kesan kt baby. klu x sesuai kenapa x bg tau doctor?

x.. cuma awak jela mgkin rse pening2 nk muntah lps mkn tu..

tukar ubat lain