Salam ibu2.. Sy bru mngandung anak first.. Buku pink brape week bru blh buka ye 😊

Klau buka lmbat xpe ke cth dh kndungan dh msuk 2 bulan.?

5 Balas

Selalu nurse akn suruh kita buka 8-12 mggu. Memandangkan covid skrg ni. Better kol klinik kesihatan berdekatan. Sbb skrg kena bt appointment dlu. Sya week 12 bru dpt tarikh utk buat buku pink.

8weeks, mula² buat clearblue test dulu kat rumah. Once dapat result, terus gi scan dekat klinik swasta. Bawak scan tu ke kk untuk buka buku pink. Bawak sekali sijil nikah

Buku pink kena buka sebelum kandungan 12w at least untuk Dr pantau baby 1st trimester😊

Boleh aje. Sy bukak buku masa 14 week. Lepas habis alah teruk. Nurse tak marah pon.

8-12 minggu boleh buka buku pink