nak tanya .

Klau amek booster usia kandungan 13minggu ada effect apa2 tak ?

22 Balas

saya tanya doc haritu, die cakap 14 weeks above boleh ambil booster .. ibu preggy digalakkan ambil sebab berisiko tinggi tapi saya takut effect dekat baby .. maybe akan tangguh sampai lepas bersalin ..

Reject appointment dulu sis. Doktor saya kata hanya boleh ambil dari minggu 14, sebab baby dah besar sikit. Mysejahtera akan bagi appointment baru lepas reject.

Sye postpone booster smpai lepas pantang.. Sbb badan tgh tak sedap skrg 28weeks.. Doktor pun tk syor kan amik kalau rasa tk kuat.. Tk jadi masalah pun

saya ada jumpa doctor aritu. dia ckap ibu yg pregnant ni x digalakkan ambil.booster sbb tkod effect pada kita dan kandungan kite..😊

2y ago

betul, I went for booster shot when 18 weeks, doctor kat klinik tu x suggest kita ambik. kalau betul2 nak ambik pun, on our own risk and 24 weeks above. so I x jadi nak ambik la

doctor kt kkia sy ckp 14weeks ke atas dh boleh amek.. mcm sy, sy reject kt mysejahtera pnye..nti masa checkup terus inject booster

Baru jumpa doctor tadi, dia suruh ambil booster. Katanya kandungan 12w onwards dah boleh, tp sy tak yakin, so sy iyakan aje 🤣

doc pakar o&g syorkan jgn amik..sbb vaksin ni benda baru...tgu lps pantang...sbb booster ni panas..ni yg doc bgthu saya..

sy appointment booster 30/1 tp xg . hold dulu .. takut sbb bdn sy xkuat lg . tp tulaa lain org lain antibody dia ..

Saya ambil booster 16/1 sebab upt negative, 20/1 upt turn positive. Harap2 kandungan saya ok baru 6minggu 4hari

2y ago

Sama kita...I DH ambik booster then I tahu pregnant...BLM jumpa doc lagi ..4/2 buat appointment dgn gynecology

Saya ambil masa 8 minggu, doktor kata takde masalah ambil awal. Effect sakit kepala dan sakit tangan