NAK MINTAK TOLONG PENDAPAT?

Kitaran haid sy 70 hari..tp tak tetap la biasa kurang dr 70 hari...tp bln ni pnjang plk dah kitaranya smpai 70 hari....sy period 15/8 dan habis period 20/8....jadi klau sy nk guna OPK tu hari ke brpa baru blh guna ye...pening sy kitaran pnjang sgt dan period tak teratur...???

6 Balas

Sy rs klu cycle day yg pjg mcm sis..lps period boleh test sekali..bila line sgt samar..jarak kat test berikutnya 5 hr...lps tu test lg..klu masih sgt samar..jarakkn 5 hr lg...sis test selang mcm tu..tp bila dh dpt line yg agak terang skit..bru rapatkan jarak hr test tu...jika semakin terang..bru test hari2..smpi dpt line sama terang...semoga bjaya...