stress mak ayah n mertua suka suap anak makan macam2

kita ni new mom jadi memang jaga apa yg anak makan.tapi bila dgn atuk nenek nya semua disuapnya kdg da ckp da jangan bg masin tu mesti cakap “ala sikit je lepas tu suap lagi sampai 3,4 suap..bg makan kek la aiskrim la,masak kicap semua yg dorg makan mesti nk suap kat anak.anak da reti rasa manis masin semua da dia taknak makan makanan dia..stress rasa nk ditegur kang terasa..anak bru 10 bulan..

2 Balas

trus terg, anak sye 10 bln da mkn mknn kte da.. mksdnye ade garam sume tu la.. sye x asing dah.. tp xde la byk.. klu kuah tu sekadar nsi x kering.. lauk pun amek bahagian isi, x kne la kuah2 tu.. sis duduk ngn fmily ke? sis kne pntau la tyme mkn, bia sis je yg suapkn..klu skali sekala, blek mgkin bley excuse skit kot.. ape2 pun nie pendapat sye.. its ok klu sis x stuju..

kena tegur. kalau nak intro garam/gula pon atas setahun baru boleh. itu pon xboleh secara berlebihan. kalau sy pilih utk tegur. biar parent terasa xpe lagi. tegur secara baik. dr tengok anak sakit. awak yg bertambah stress nnt