Suap makanan mcm mcm ke anak bawah 2 tahun.

Stress dgn fmly mertua. Mak mertua sy suka main suap je makanan dekat anak sy. Berkali dah pesan, suap yg mana sy bagi je. Fyi, dia jaga kan anak after pengasuh anak buat hal. Sy hari hari masak makanan anak without failed. Tapi, dia nak jugak suap yg bukan bukan. Dan tak bg tawu. Sy tawu pon sbb kantoi. Kte ni nak suap anak benda baru, sy tgk jugak kalau ade alahan ke ape. Dia main suap je ikut suka. Bila tego ckp jgn bagi, sentappp. Cakap kte ni tak nak ikut cara org lama. Dah tu cara main suap makanan ikut suka tu perlu di contohi ke? Dgn drama nya dia buat nangis dekat suami ckp dia tawu laa cara org lama tak payah ikut sgt ape doct pesan semua tuu. Haihhh stresss ooo.

2 Balas

Lagi stress sbb yg suap mcm2 tu FIL... nk tegur mcm tu lah sentap... Kalau x tegur, anak jadi mangsa.... Susah kan.. X apa awak. Cepat2 cari pengganti pengasuh dalam masa terdekat. Sy tahu bukan senang tp kena usaha kn juga cepat2. Susah kalau hantar anak kt family kita sendiri nie.. Nk ckp apa2 Susah.. Bertabahlah mummy..

1mo ago

bru dk godek2 asianparent pasal ni,sy tggl dgn mertua.sama la dorg pun suka suap aiskrim/kuah2 kari/coklat/mnuman mnis kononnya nk bagi rasa.end up,ank sy jadi picky eater,skrg dia xnk mkn mknn yg sy msk .sedih sgt sbb awal2 hritu dia mkn je apa saya msk ,skrg byk yg buang.

mak mertua sy suap gula2 mse ank umur 7 bulan, smpai skrg gigi ank rosak skrg dh 1thn3bulan, sedih tgok gigi ank, allah je tau mcm mana ,bila tgur dia ckp bukan sbb gula2 ,dia slhkan plk tak ckup susu, sy ni bf je mana ad susu formula ,benci

4mo ago

uishh awal sgt tu dah suap. gula gula pulak tu. semoga yg baik baik utk anak kita ya. bila ditegur, kte yg salah. tak tegur anak pulak jadi mangsa. hmm