Batuk berpanjangan

Kini hamil 13w 5d..batuk sebulan lebih stay tak beti,tp dh berkurangan sikit sbb dh nk masuk trimister 2,adakah sbb alahan atau sbb lain? Batuk sampaikan bertukar kotex sbb terkencing🥲 kalau mlm atau sejuk lg kuat batuknya😭

1 Balas

Hi mommy. Kalau mommy dah check dengan Dr dan makan ubat yang di preskripsi untuk batuk. Dan batuk masih tak hilang mungkin sebab pembawakan budak. Sebab saya juga pernah alami batuk berpanjangan dan lepas bersalin baru hilang. Tapi takda sampai terkencing-kencing. Cuma kencing kerap tu normal kena bila pregnant. Kalau mommy rasa teruk sangat boleh refer dengan Dr untuk cari solusi.

2y ago

Memang tak tahan. Tapi kalau pengalaman saya jumpa doc banyak kali tapi memang tak hilang batuk nya. Moga diberi kesembuhan ya mommy. Mungkin mommy jumpa doc ada solusi cuba je ye