makanan

Ketam tak boleh makan ka ketika mengandung. Bley keguguran????

20 Balas

Hurm... Mcm sy ms preggy trismeter ke 3 br sy mkn ketam..tu pn order shellout 😂😂✌mebi 1st trismeter kut xblh..sbb awl preggy kata mengandungi acid ke apa ntah dkt ketam.. cer search dkt the Asian parent nye maklumat.mne blh mkn n x 😉mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Nak makan seafood boleh takde masalah...yg masalahnya bila dah suka susah nak control. Tambahan plk kalau org tu ada masalah kolestrol, darah tinggi dan allergic mmg tak boleh makan. Bg yg nak diet boleh la ambil seafood sbb kandungan protein tggi. Tapi tgk keadaan juga ye.

Sy makan jgk ketam tp 1 ekor je. Org ckp tk elok makan bnyk2. Suami sy yg pulun makan sbb dia kata ngidam. Sanggup pi cari ketam kt pasar.

Setahu sya boleh je mkan klau xde alahan..cma elakkan mkan mkann yg tjam spt nenas,, air tebu & tapai utk 1st & 2nd trimester

Rasanya tak menyebabkan keguguran. Cuma makan berpada2. Try dulu okay tak dgn badan. Makan yg dah masak shj.

Sy makan ketam. Tp ta berani byk2.. Kalo bab menyebabkan keguguran tu sy ta pasti pulak. Rasanyaa tak kot.

Sy mkn jgk alhmdulillah skg da nk msok 17w ..jgn terlalu taksub bukan2..insyallah fikir yg baik2 ye..😊

sy sllu sgt makan....smigu 3x mknn seafood trutmnya ketam...sbb mmg fav...alhmdulillah...tkd ape.

belangkas pun sy makan.. elok je.. jgn mkn hari2.. sume bende jgn mkn selalu.. kena seimbang

Merujuk pd gambar ni yg tAp bagi ketam tak boleh dmakan. Apapun baca2 dulu. Makan sikit aja.