Ada tips tak mcm mana nk hilangkn ruam pipi ni? Doc suruh pakai krim buds,tp still tak ada perubahan

kesian tngk baby sbb gatal2 tolong share ya mommies. Thank you.

Ada tips tak mcm mana nk hilangkn ruam pipi ni? Doc suruh pakai krim buds,tp still tak ada perubahan
15 Balas

baby sya pun kulit sensitive ruam dia lebih teruk darini baby x pakai cream apa2 pun baby saya cuma Guna mandian Cetaphil baby body&hair dapatkan di watsons atau farmasi berdekataan dan saya gunakan baby Lation johnsons milk+rice kat muka & badan baby,jangan sesekali pakaian baby bedak ya sis, cuba ja 2 bahan ni lama2 hilang bersih kulit baby lembut ja senang ja nak cari 2 bahan ni sis cuba la semoga bermanfaat sis

Saya guna nie... alhamdulillah bkesan, baby umur satu hari pn dh leh guna... mmg terus lena sleep, ruam muka & lampin pn hilang.. kmudian 1 family pun pkai... saya siap sapu kt muka & badan... suami pun xnak lotion treatment lain dh 😂

3y ago

Snowhitee | Snowy treatment lotion

saya pon mcm sis. join group parents yg lain. ada cdgkn cream nivea baby ni. alhamdulilah dah x de merah dan biji. amik masa seminggu jugak.. tp depends pada kulit kdg2 sensitive baby x sama . mcm baby saya sama dgn baby dlm gambr

3y ago

ok awak, thanks a lot ya for sharing🤗

Sy sis cr tradisional jak.. tiap mlm time baby tido sy sapu tepung kanji.. buat mcm pakai bedak..tapi senipis mungkin ya..al-hamdulillah baby sy sesuai guna cr ni.

3y ago

sya perna try petua ni dekat baby tapi baby x sya sembuh2 pun dari ruam sampai ruamnya jadi eczema 😔

jan pakai cuci kain,, pakai cuci kain baby,, beli lotion jonshson warna puti.... pakai tue sja d badan dia....

3y ago

oh ok sis. thank you 🤗

cuba ni sis,saya pakai kan untuk anam terus nmpk perubahan. skrg dh xrisau dh. hilang semua dah

macam baby saya tp kat leher teruk sangat...saya bagi baby oil je ok sebab takut pakaikan krim

sis g kk ke?bter sis g klnk swta ja sis..insyallah elok nti

pakai bedak sejuk.. buat cair2..

Comel baby kesian kena ruam