Bercinta Sebelum Kahwin

Hi kesayangan! Haa, nak tanya ni berapa lama anda bercinta dengan pasangan sebelum kahwin????? Ke ada yang bercinta SELEPAS kahwin? Jom la kongsi dengan kami dan pengguna lain juga ok! Ruangan komen sentiasa tersedia untuk anda.

Bercinta Sebelum Kahwin
1217 Balas

kenal lebih kurang 7 bulan , lps tu decide utk nikah .. mls nk tgu lama² ,, sbb akan bnyak dugaan msa bertunang so amik keputusan utk trus nikah.. sedangkan masa bercinta pon dah lalui mcm² dugaan.. so buat majlis bertunang hari yg sma dgn nikah .. so bulan ke 8 perkenalan dah sah jd suami isteri.. sekarang dah hampir 2 tahun usia perkahwinan dan bakal ad 2 cahaya mata untuk menyerikan kehidupan kami insyaallah.. 😊😊😊

Kenal suami dalam laman sosial . Tak pernah jumpa sebab masatu masih sekolah menengah umur dalam 13tahun , masa tu berkawan je pasal dia ada GF . Lepas usia masuk 21 declare jumpa itupun takot pasal kita kenal dalam laman sosial . Bila masing2 dah single dia lamar sy . Sy bercinta selepas berkawin . Alhamdulillah kawin dah masuk tahun ke5 dikurniakan 3orang kuntum bunga penyeri hidup

Saya dgn suami tak pernah bercinta . Sepanjang perkenalan kami 3 tahun . Kami jarang cht call . Jumpa pun 3kali jee tuu pun nk minta tlg ambk balik keje. Kawin pun sbab bgurau . Sya ckp kt husband “boleh la cuba dtg meminang kalau serious” and keesokkan harinya dia terus bawak rombongan . The end of the months kami terus kawin . Alhamdulillah sekarang tengah mengandung 2bulan.

saya dan suami bercinta selepas kahwin. Berkenalan selama 3 bulan sahaja, terus suami masuk meminang. 3 bulan selepas meminang terus diijabkabul. Tahun kedua perkahwinan dikurniakan cahaya mata. Now 38weeks pregnant dan masih sedang bercinta dengan suami. Doakan semoga anak yang dikandung menjadi anak yang soleh solehah dan bahtera dibina berkekalan hingga akhir usia 😊❤️

Berkawan biasa saja dengan suami..dlm 3thn d tmpt kerja yang sama akhirnya resign masing2 bawa haluan sndiri..cuma tak pernah lost contact..selalu tnya khbr..tahun 2019 dia call dan propose, alhamdulillah tahun 2020/3 selamat bernikah dan skrg sdg mngandung..inshaAllah tahun depan dah bergelar ibu🥰❤️ 2013-2020 n still counting..semoga ke jannah aamiin #kawansampaikahwin

tak lame pom , kenal suami bulan 4 2019 , bulan 6 2019 kami tunang , dalam tunang tu kami kenal hati budi masing² , bulan 11 2019 kami ijab kabul .. sebelom kenal , suami nak bertunang tapi x jadi , saye pulak dah bertunang tapi jodoh x panjang , hahahaha pikir² balik rase klakar lah 😂 kawin pulak terus bunting pelamin ,, tuhan mudah kan rezeki kami berdue aminnnn

July 2017 - mmber ajak kawin ( mase ni takut sbb baru lpas kne tinggal dgn bf relationship 7tahun. So bkawan dlu. Xnak couple ke apaa sbb dh malas la. Takut semua ada🤣) Dec 2017 - merisik ( 50/50 nak kawin ke x ) July 2018- tunang ( masih ragu2 nak kawin ke x 🤣) August 2019 - kawin jugak (alhamdulillah) Bercinta lepas kawin lagi best..baru knal suami btul2 😂

saya bercinta selepas kahwin... kenal ujung bulan 3/2018.. husben dan mak n adik dtg taaruf pestime pd awal april dtg tgk n berkenalan..kmdian bgtw bln 5 nk dtg hntr rombongan meminang dan bertunang..kmdian bln 9 dalam tahun yg sm kami bernikah... alhamdulillah.skrng usia perkhwinan kami 2tahun...dan d kurniakan seorang anak.perempuan sekrang berusia 1 tahun 5bulan..

Sy bcinta slepas kahwin.. slpas berhoneymoon Stahun.. sy kenal en.suami 21/11/18 .. dia kata nak kenal dulu jmpe parents kt uma..lepastu kami tros bertunang 30/12/18 dan kawen selepas 2 bulan .. 3/3/2019.. Cantiknya perancangan allah s.w.t permudahkan urusan jodoh kami.. syukur.. now sy pregnant 2 bulan Semoga Allah permudahkan urusan sy mengandung dan bsalin ..

Kenal 2tahun dgn suami tp sebagai kawan jela. Tak sangka berjodoh pulak😅😅 Tunang pun dlm 8bulan je. Selalu ber aku kau dgn dia so dalam tempoh bertunang tu latih bg "lembut"sikit. Almaklumlah dapat bakal bini lasak n kasar mcm jantan🤣🤣🤣. Lepas dah kahwin baru la bercinta dalam erti kata sebenar. Sekarang pun masih bercinta lg walau anak dah 2.😁😁