Hi saya nak masuk 16W. Normally bulan berapa dah boleh start kerja rumah? Masak². First baby ni

Kerja rumah

6 Balas

sy dari start pregnant buat kje.. lgpn sy kje cleaner.. hari2 menyapu,kdg sapu longkang,cuma basuh bilik air pekerja lg sorg tlg buatkn.. vacuum pn tgu dah msuk 4 bulan, baru berani nk buat.. selalu berdoa, selawat pegang perut semoga Allah lindungi dan kuatkan rahim ni..sy anak first jgk selepas 4 tahun penantian..

saya dari awal tau pregnant masak je mcm biasa, sidai baju apa semua. cuma kerja rumah yg ada pressure mcm mop lantai, sapu, vacuum tu tak buat. angkat benda berat2 pun jgn.

mula² tahu pregnant tak pernah tak buat kerja rumah. cuma tak buat yg berat². tak angkat berat, tak berdiri lama. kalau penat atau pening terus duduk/baring

blh je nk bt bila² x ada mslh.. rasa penat rehat.. dh oke sambung blk.. bnyk baring x bt apa langsung x elok jugak..

Saya mcm biasa jer buat kjer rumah..sape lahi nk buat..cuma penat berehat..jgn paksa sgt..insyaAllah…

dari awal pregnant dh buat keje umah. layab jelah alahan tu. alhamdulillah skrg dh 20w 🤲