Gejala GBS Sering Menyerang Ibu Hamil, Ikuti Kisah Ibu Ini!

Keputihan sewaktu hamil itu biasa. Namun, untuk masalah keputihan yang kronik, mereka perlu masukan ubat keputihan sebagai salah satu rawatan bagi mengatasi masalah kulat vagina ini! Ikuti kisah ibu ini di bawah ⬇️

5 Balas

Disbbkn candida dan GBS la masa mngandung kerap alami false contraction dan prem contraction. 2 kali masuk ward sblum labour. Ank 2nd detect GBS tuk yg ke 3 ni repeat dh xde cuma detect candida. Alhamdulillah bersalin xda apa2 komplikasi, ank sihat n xperlu warded sbb ni. Dah 25hari.

dr 18week mmg detect ad GBS+..bile dh deliver kena tahan wad 3ari 2 mlm untuk nurse n doktor pantau baby kot² baby kena jangkitan kuman..alhamdulillah baby ok² je..baby 2bulan 23hari

4mo ago

kurangkan makan manis banyakkan makan yogurt untuk elakkan kene gbs sy pun dh terkene walaupun simptom x teruk just bjyk keputihan je tup² positif gbs sy kuat sgt mkn manis²

👌🏻

👌

👍