Sye x tahu sakit kaki nie

Kenp ye kaki sye nie

Sye x tahu sakit kaki nie
8 Balas

jangan terlampauu berkerjaa berat cukup kan rehat klu tak mampu buat jngn paksa.. bukan apa kita ibu takut kena sawan masa pregnant ni tu sawan boleh bawa maut.. nurse jaga saya pun bagi warning sebab banyak buat kerja.. effect2 sawan iaitu pening2 / gastrik / kaki tangan paha bengkak / so kena jaga kesihatan yah.. sbb nurse bagitau dah awal2 😉😉😉😊😊

saya waktu pregnant pun kaki bengkak jugak sis. sbb baby berat n byk buat kerja. tapi kaki saya lagi teruk bengkak sampai doktor pun tegur pasal kaki saya waktu nak bersalin tu. tapi lepas je bersalin, kaki automatik akan surut. so sis u just need a lot of rest.. n tinggikan kaki letak bantal bawah kaki.

kaki bengkak sebab air turun kat kaki. masa pregnant darah tak mengalir dengan baik, tapi air Yang boleh turun. jadi kesannya bengkak kaki. tinggikan kaki bila baring Dan duduk. * nurse kk saya la suruh buat.

Bengkak ka sis? Nanti bila you rest or time tidur, rest kaki atas bantal. Kalau you jenis suka makan benda masin2 pun kurang kan dlu. Kaki sy selalu bengkak selepas makan keropok time 1st pregnancy. Hehe

maaf sis,nak tegur tanda syg 🙏..nanti padam la post ni ye..kaki sebahagian dr aurat kita jgk..normal akhir2 trimester pregnant kaki akan bengkak..nanti lepas bsalin akan ok biasa nyer .

sy stiap hari kaki bgkak sbb keje berdiri 8jam . nnt mlm sy pkai stokin n kdg2 alas kn bntal kasi tggi . esok pg baik . n g keje smbung balik bgkak kaki🥲

time rehat atau tido tinggikan bahagian kaki. bengkak tu.

selepas bersalin...ok latu