kEnCing warna coklat cair...knp ye?

kencing sy brwarnå brown sy skrg mgandong 34 minggu 5 hri knp ye #bumilrisau

6 Balas

bykkn minum air ksong ..utk kekal hydrate... jika minum air cuckoo or coway tak blh telan..or yg di msk guna kettle tak blh telan rs mcm pahit..puan blh beli mineral water .jnji sntiasa minum air kosong tuk make sure bdn tak alami hydration..bhya hydration ni..mg dpmudahkan segalanya aamiin

samada dehydrated teruk sangat, atau boleh jadi UTI. boleh jadi juga masalah buah pinggang, hati atau hempedu. sis minum air banyak, kalau masih brown, cepat2 jumpa doktor. kalau ada gatal2 tapak tangan atau kaki yang teruk sangat sekali dengan warna kencing berubah macam tu, cepat2 jumpa doktor.

tak normal. kencing kotor. kalau warna coklat cair awak kurang air dlm badan.

Bnyk2 minum air kosong..takut kencing xlawas nanti..

Jumpa dr