Pandangan orang tentang czer @ susah bersalin.

Kenape ye.. kebanyakan orang sekeliling sy ni yang bersalin normal, boleh keluarkan perkataan 'banyak dosa' pada orang yg bersalin czer @ susah bersalin? Bangga sangat ke bersalin normal? Rezeki masing2 kan?

17 Balas

abaikan ckp org2 yg fikiran kolot tu sis.. yg pnting kita sihat n bby pun sihat.. kuatkan semangat..xpyh ambil pusing sgt benda2 yg xpenting.. kalau dalam pantang masa pantang masa utk berehat,xpyh pk benda mengarut tu..

Ntah la sis.. sy bersalin normal.. tp sy tabik mereka yg czer.. lgpon mak sy pun pernah czer demi lahirkan adik² sy.. mulut org kan.. sabar byk².. nanti kena kat dorg ke.. keturunan dorg ke baru dorg tau..

ada lgi ye orng orng mcm tu ish ish ish Saya lagi bangga orng yg czer ni masih kuat hadap dengan sakit belah perut tu .. sakit tu bukn sekejab tp smpai tua .. #rezekimasing2

org yg czer pon.brtarung nyawa.....sya ank sulung czer.....normal ka czer tetap sma kesakitan tu...abaikn apa org ckp..bdn kita ....msing2 allah dh tetap jln kita...

Sy trima nasib yg sma sis, mak mertua kata sy susah nak bersalin sbb tak minta maaf dr dia. Sy nak redha dr suami bkn dr dia.

3y ago

Kite ni bukan menantu peberet kot. mcm2 boleh kata. Mcm kite takde makbpk nak kata cm tu. Dosa pahala bukan dia tentukan

abaikan je sis kalau ada org ckp.mcm tu..org yg ckp mcm tu..kita dh tau dh mentality level dia cmne..

czer ni agak susah sikit..tp rezeki masing2